ЕСМ 2016 СПЕЧЕЛИ КУП НАГРАДИ

Информационната кампания „Европейска седмица на мобилността 2016“ спечели два приза в конкурса „Най-зелените компании в България“ за проведените у нас дейности. Инициативата на Европейската комисия грабна специалната награда за „Зелена иновация“ и второто място в категорията „Сектор Образование, ПР и реклама“. Наскоро кампанията спечели и първо място за „Комуникационна кампания в публичния сектор“ в наградите на Българската асоциация на ПР агенциите – BAPRA Bright Awards

Инициативата заслужи наградата с разнообразието от дейности, проведени през 2016-та година в подкрепа на активния начин на живот и разумните начини на придвижване в града. Сред тях бяха открит тест на карго велосипеди, изложба с лицата на градски хора, които се придвижват всеки ден до работа с алтернативни превозни средства, вместо с автомобил, фотостена по време на фестивала „София диша“, подкрепа на дейностите за Седмицата на мобилността (16-22 септември) в няколко града, включително и за първия у нас Smart Mobility Fest, и няколко онлайн инициативи. 

Наградите бяха връчени на агенция „Интеримидж“, която е изпълнител на проекта. Ръководителят на проекта, Ася Моллова благодари на всички партньори и най-вече на Националния координатор Министерство на околната среда и водите. След получаването на последните награди тя сподели: „Много сме щастливи, че иновативните понятия, които кампанията внася в България, след това стават популярни и познати у нас, а концепцията за разумно придвижване, с мисъл за околната и градската среда, става все по-близка на българина. Виждаме все по-често нейните практически приложения – било чрез електрически превозни средства, било чрез повече ходене пеш или с велосипед, или пък чрез използване на съвсем алтернативни подходи“.

 

 
Asya Mollova